درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1398/06/26 - 18:31:5
تعداد بازدید: 827
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

فرار از مناظره، هراس از مواجهه

اما غنی با این تصمیم نشان داد که عنصری ضعیف النفس، ترسو و فاقد شجاعت لازم برای مواجهه با مردمی است که پرسش های فراوانی از او دارند. او بار دیگر ثابت کرد که از پاسخگویی می ترسد و جز در مونوگ‌های یکجانبه در میانه تشویق های ریاکارانه اطرافیانش، قادر به سخن گفتن مسؤولانه نیست.

اشرف غنی؛ رییس تیم «دولت ساز» که شعار کلیدی اش «حساب می‌دهیم و حساب می‌گیریم» است، از مناظره با عبدالله عبدالله؛ شریک اش در حکومت وحدت ملی و دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آخرین لحظات، انصراف داد و به این ترتیب، عرصه را به نفع عبدالله خالی کرد.

این در حالی بود که پیش از آغاز مناظره، طیف گسترده ای از کمپاینران آقای غنی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، پیشاپیش از برتری آقای غنی به دلیل قدرت استدلال، ذخیره علمی، پشتوانه های مطالعاتی و آشنایی بیشتر او با راه و رسم مدیریت مدرن سخن می گفتند و از شکست عبدالله به جهت نداشتن برنامه و راهبرد و دیدگاهی برای پست حساس و مهم ریاست جمهوری خبر می دادند.

آقای غنی اگر بنا به هر دلیل و بربنیاد مشورت هریک از مشاوران پرشمارش، تصمیم به انصراف از شرکت در مناظره گرفته باشد، با این اقدام، همان اندک وجهه و اعتبار باقیمانده اش را نیز از دست داد و به عبدالله بی برنامه، امکان داد تا در غیاب وی در عرصه حضور داشته باشد و رجزخوانی کند.

آقای غنی با این کار نشان داد که او همان رییس جمهور غیر مسؤولی است که در طول پنج سال گذشته، حتی یکبار خود را در برابر پرسش و داوری افکار عمومی قرار نداد و به عمد و کاملا آگاهانه از پاسخگویی مستقیم به پرسش های پرشمار مردم، پرهیز کرد. آقای غنی طی یک دوره ریاست جمهوری اش، حتی یک روز در پیشگاه یک مرجع معتبر ملی، حاضر نشد تا به هزاران سؤال بی جوابی پاسخ دهد که مستقیما به شیوه کار، سیاست ها، برنامه ها، دستاوردها و نگاه او به دیروز و امروز و آینده کشور، مربوط می شد.

او حتی هنگامی که در مصاحبه ای انفرادی در تلویزیون طلوع حضور یافت، در برابر پرسش های چالشی مجری که همراه با سند و مدرک و عکس بود، کنترل و تسلط اش را از دست می داد و به پرخاش رو می آورد و پرسش را با پرسش جواب می داد تا اراده آزاد مجری را در طرح سؤال های بحث برانگیز، سلب کند و او را مرعوب خویش سازد.

آقای غنی در طول این سال ها بارها نشان داده است که هیچ اعتقاد و احترامی به دیالوگ قایل نیست و از مواجهه مستقیم با مردم و افکار عمومی، هراس دارد، انتقاد و اعتراض را برنمی تابد و به سبک پادشاهان خودکامه قدیم، برای مهار پرسشگری منتقدانش، معتقد به استفاده از زور و توسل به اهرم سرکوب است.

او مرد مونولوگ‌ های یکطرفه است که با چک‌چک چند مزدبگیر اطراف او همراه باشد. آقای غنی دوست دارد، جیغ بزند تا همراهان و مخاطبانش را به تشویق های بی ربط برانگیزد.

او برخلاف ژستی که می گیرد و مبلغانش نیز همواره سعی می کنند آن را برجسته کنند، اهل تفکر نیست و از گفتگو می ترسد.

موضوع جالب توجه دیگر اینکه آقای غنی برای جلب حمایت و نظر مساعد و مثبت رأی دهندگان، هرگز سعی نمی کند آنها را به عملکردهایش در همین پنج سال اخیر ارجاع دهد؛ شاید به این دلیل که مردم بلافاصله «دولت‌ساز» را با «تابوت‌ساز» قافیه می کنند و آمار بلند تلفات نظامی و غیر نظامی را به رخ او می کشند. او برای فرار از مسؤولیت در قبال کارنامه شرم آورش در پنج سال گذشته، عبدالله را به عنوان مانع و مخل سیاست هایش معرفی می کند و به مردم می گوید که با پیروزی در انتخابات پیش رو، پنج سال آینده را صرف «دولت‌سازی» خواهد کرد. این در حالی است که عبدالله هیچ سهم و صلاحیتی نداشت و ندارد. عبدالله نه جسارت ایستادگی در برابر خودکامگی غنی را داشت و نه قدرت آن را.

او حتی دیشب که غنی صحنه را ترک کرده بود و می توانست در غیاب او با قدرت مانور بدهد و توانایی و قدرت اش را به رخ رقیب فراری بکشد، نتوانست از فرصت بادآورده و خدا داده استفاده کند و تمام وقت خود را به قصه های سرگیجه آور، جنگ های زرگری و زنانه و خاطرات بی ارزش این و آن گذراند و فکاهی گفت.

عبدالله وقتی بارها با این پاسخ مجری مواجه شد که در دو دوره گذشته با وجود داشتن رأی و اعتقاد و اطمینان به پیروزی، جام زهر نوشیده، این بار هواداران و رأی دهندگانش چطور می توانند مطمئن باشند که سومین جام را سرنکشد و حق اش را از حلق غنی بیرون بکشد، هیچ حرفی برای گفتن نداشت.

غنی راست می گوید. عبدالله برنامه ندارد؛ اما این امر فرار او از مناظره را توجیه نمی کند؛ بلکه او باید با استفاده از همین نقطه ضعف عبدالله، او را در میدان منطق و مناظره، شکست می داد تا مردم افغانستان به احترام او بلند می شدند و انتخابات پیش رو، بدون نیاز به تقلب و تزویر، به نفع او رقم می خورد.

اما غنی با این تصمیم نشان داد که عنصری ضعیف النفس، ترسو و فاقد شجاعت لازم برای مواجهه با مردمی است که پرسش های فراوانی از او دارند. او بار دیگر ثابت کرد که از پاسخگویی می ترسد و جز در مونوگ‌های یکجانبه در میانه تشویق های ریاکارانه اطرافیانش، قادر به سخن گفتن مسؤولانه نیست.

داستان او داستان داکتری است که با گذر از یک گورستان، از آن رو برمی گرداند، وقتی علت را می پرسیدند، می‌گفت بیش از نیمی از این افراد را من کشته ام و در برابر آنها شرمسارم.

عبدالمتین فرهمند

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11713


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.